Olivia är bipolär

Om manodepressiv (bipolär) sjukdom, psykiatrisk vård och personlig integritet

Andra andningen

Det har lättat. Det var nog promenaden, den gjorde susen! Efteråt tog jag med mig alla glasburkar, nästan två fulla papperskassar, och gick bort till återvinningsstationen. Klockan var tio på kvällen, men folk var ju vakna så dags och på en lördag ingår väl klirrande och krossande i ljudbilden. Stegräknaren visade 2000 steg fler när jag kom hem.

Det har lättat. Dimman. Jag är inte trött längre! Nu orkar jag diska av diskbänken, nu orkar jag skriva fast klockan är mycket och fastän jag inte druckit något te. Jag inte bara skriver, jag kan lämna halvdana meningar till att förbättras en annan gång, och skriva vidare. Det är ovanligt. När det kommer till text brukar min kapacitet strypas av självkritiskt granskande.

Jag mår bra nu. Förut var jag rädd för att tröttheten och sömnbristen skulle trigga en mani, men jag är inte rädd längre. Jag mår bra. Jag känner mig lugn. Jag känner mig…eh…lite kåt.

Om man skulle försöka sova lite iallafall….

3 kommentarer»

  Cherinne wrote @

Hej Olivia,

Hittade hit genom ett tips! Hittar ingen mail eller liknande till dig men jag är också manodepressiv så om du vill får du länka till min blogg, http://cherinne.blogg.se/. Skriver i perioder… mest när jag mår dåligt;-)

Lycka till med viktminskningen:-)

  Ida wrote @

hej, hittade din blogg, gillar den.
jag har alldeles nyss blivit diagnostiserad med ‘suspekt’ bipolär typ 2, även fast det inte är spikat än. du får gärna länka om du vill 🙂
kram

  Andrea wrote @

Hej Olivia. Jag gillar din blogg. Jag undrar hur länge det tog för dig ayy känna av effekterna av litium, om det är det du tar…
Lycka till


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: