Olivia är bipolär

Om manodepressiv (bipolär) sjukdom, psykiatrisk vård och personlig integritet

Tjejer: Nu finns det en ursäkt mindre!

Jag vet hur, det gör de flesta. Många av oss vet det till och med väldigt väl. Det finns faktiskt inga godtagbara ursäkter för att fortsätta leva som jag gör och ändå gör jag det.

Jag pratar om bilringar i däckstorlek och att förmågan att fisa ljudlöst har gått mig förlorad. Jag pratar om snabbmat, snask och gnagande skuldkänslor. Jag pratar om hårda bölder på insidan av låren och röda bristningar på magen och rumpan. Jag pratar om övervikt helt enkelt, eller för att vara helt ärlig, om fetma, så heter det när man har över 30 i BMI). Bland personer med en kronisk psykisk sjukdom är övervikt ett vanligt problem, och det är begripligt. Det är svårt att ta hand om sig när tillvaron går ut på att överleva, detta trots att alla vet att en sund livstil med motion, nyttig mat och regelbundna mattider hjälper oss att slippa återfall.

En ursäkt för att fortsätta ett liv med övervikt (ja ja, fetma dårå) är att det är svårt att hitta kläder som sitter okej och träningskläder är ännu svårare. Att kliva in på gymmet ifört en bomulls t-shirt i herrmodell och ett par alltför långa träningsbyxor, också de inköpta på herravdelningen, kan kännas lite motigt. Inte nog med att man är fetast, man är fulast klädd också.

Nu finns det (och har funnits ett tag) lösningar på det senare problemet. Nu finns det snygga funktionella träningskläder också för oss med generös kroppshydda. Röehnisch har en pluskollektion som man kan köpa i de större sportaffärerna. Ett annat företag är Junonia som säljer kläder och träningskläder över nätet. Det finns säkert fler. Om du känner till något märke får du gärna tipsa mig!

Nu är det en ursäkt mindre, tjejer. Vad säger ni? Skall vi göra slag i saken?

1 kommentar»

  Danne wrote @

Med LCHF behöver ingen människa vara överviktig längre. Enkelt och gott. Mitt liv är förändrat sen jag började med LCHF. Inte minst är mycket lugnare i huvudet och kroppen. Googla på LCHF eller kolla här: kostdoktorn.se


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: